Eggyes információk szerint a kaukázusi emberektől származik ,más források szerint Mexikóból , ahol a fügekaktusz félék cukros nedvén él a kristály gomba.Napjainkban Európában is elterjedt és hála híres profeszorok publikálásainak mára már bátran és előszeretettel fogyasztjuk a házilag készithető,jótékonyhatásu :kristálygomba limonádét.
Idegbetegségek, belső daganatok, bronchitis, vérszegénység, vérkép problémák, szklerózis multiplex, vérnyomás és testsúly-normalizálás.
Naponta 1 liter, 2-6 hónapig.
Kiütések, ekcémák: naponta fél liter, külsőleg bedörzsölni, hagyni megszáradni. Ha kézről, arcról van szó, reggel lemosni, 2-4 nap alatt eltűnnek.
Az első találkozásom ezzel a csodagombával a:magyar királyi hirlap egyik cikkjében megjelent írás volt ,de az interneten is számos más hasonló cikk jelent már meg a jótékonyhatásu kaukázusi gombákról. Ugyhogy nem szeretném ujra és ujra publikálni mindazt amit sokan mások már leírtak a kristálygombáról,de aki szeretne még többet olvasni rólla annak szives figyelmébe ajánlanám a következő oldalakat:
http://mkh.web4.hu/cikk/kirstalygombarol-olvasoi-
levelhttp://medi.hupont.hu/
Mit tartalmaz a kristálygomba :
A kristálygomba nagy halom jótékony mikroorganizmus szimbiózisából áll, több mint 500 féle tejsav baktérium (lactobacillus) és élesztőgomba alkotja.
Ezek vannak benne: Lactobacillus brevis, Lactobacillus casei rhamnosus , Lactobacillus alactosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus pseudoplantarum, Lactobacillus plantarum, Streptococcus lactis, Streptococcus cremeris, Leuconostoc mesenteroide, Saccharomyces florentinus, Saccharomyces pretoriensis, Kloeckera apiculata, Candida lambica, Candida validas és még 500-an. Igen, van benne L. casei is, a Danone csodafegyvere :)
A kristálygomba könnyen szaporitható,de FIGYELEM!!A gomba fémmel nem érintkezhet!!Széles szájú (nem fém) lezárható edényt, vagy inkább üveget használjunk.
- 6 evőkanálnyi (műanyag kanál) kristálygombát szitába téve, meleg (inkább langyos, nem forró) vízzel lemossuk,
10-15 dkg cukrot (javasolt a 15dkg)
1 db száraz fügét,
vagy 6-8 szem mazsolát
fél ,jól megmosott citromot teszünk bele.
2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkeverjük, szobahőmérsékleten
2-3 napig érleljük és minden nap újra megkeverjük (javasolt naponta 2-szer keverni).
Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk. (Utánaízesíthetjük cukorral, édesítővel és citromlével!)Ügyeljünk arra, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen semmilyen körülmények között!!!
Javasolt az üveg illetve tárolóedény folpack-al, celofánnal történő lezárása.A kristálygombát langyos folyóvíz alatt szűrőben alaposan kimossuk és a fentiekben megadott módon újra felhasználjuk.
A gomba gyorsan szaporodik, nehéz hozzájutni, ezért a szemétbe dobás helyett a felesleget jobb tovább adni.
A belőle készült ital a hűtőben néhány napig eláll.Fogyasztása hűtve ajánlott. Előfordulhat, hogy elkészítés során kissé pezsgős lesz az ital. Ez teljesen természetes.A kész italnak a bodzaüdítőre hasonlító íze lesz.
- egy adag japán kristálygomba,kb. 6 evőkanálra való
- kristálycukor,két evőkanállal
- egy csipetnyi mazsola, kb. 15 szem (lehet több is!)
- egy fél citrom, vagy akár egy egész is - ez kétfelé vágva - (a végét késsel vágd le!)
- kb. 2 liter sima csapvíz
- egy darab műanyag gyümölcsmosó tál
- egy darab műanyag szűrő (szita)
- egy darab műanyag tölcsér
- egy darab műanyag kanál (én fagyiadagoló kanalat használok)
- egy darab műanyag „fakanál" a kevergetéshe
-két darab kb. 2 literes üveg kancsó, vagy műanyag flakon (az üvegkancsó jobb, mert nehezebb) Az egyikben érleled, a másikba szűröd a kész levet.
-vedd ki a gombákat a dobozból, tedd őket a gyümölcsmosóba, és langyos vízzel mosd át
.- az egyik üvegkancsó aljára szórd be őket, és tegyél rájuk két evőkanál cukrot.
- ez után szórd rájuk a mazsolákat is, majd az egészet engedd tele hideg csapvízzel, és jó alaposan keverd át.
- a végén dobd a kancsóba a fél citromot, amelynek előbb vágd le a végét, úgy, hogy a citrom belseje kicsit kilátszódjon. /Igy jobban átjárja a lé, és aromásabb lesz a végén az italod/
- az egészet fedd le műanyag fóliával, és tedd olyan helyre, ahol nem süti közvetlenül a nap
.-érleld 48 órát, közben többször kevergesd, hogy a gombák, a víz, a cukor és a mazsolák minél jobban összekeveredjenek.
- akkor van készen, amikor látni fogod, hogy a víz színe kissé sárgássá, opálossá válik, a mazsolák feljönnek a víz színére, és a citrom köré gyűlnek. Szép simák, ducik lesznek. A víz egy kicsit pezsegni fog, de nincs szénsavas jellege, sem alkohol tartalma
- vedd le a kancsó tetejéről a fóliát, csavard bele a citrom levét. A citromot dobd ki, a lét még egyszer alaposan keverd át, és az egészet szűrd át a másik kancsóba
.- a gombákat, mazsolákat, valamint citrommaradványokat dobd a gyümölcsmosóba, és láss hozzá a gondos válogatáshoz. Távolíts el a gombák közül minden mazsolát, citrommagot és
-foszlányt és dobd ki őket. Könnyű dolgod lesz, mert a mazsolák fent vannak a víz tetején, először ezek „távoznak" a szűrőbe. A citrommagokat kell csak kibányászni.
- a megtisztított gombákat öblítsd át langyos vízzel, ugyanezt tedd az érlelő kancsóval is, és máris kezdheted előlről az egészet.
- a kapott limonádét tedd a hűtőbe (ha kell, ízesítsd még citromlével, cukorral.)
A kristályokhoz 3 kávéskanál kristálycukrot és 8-10 szem kénmentes (bio)mazsolát adunk üveg vagy műanyag edényben.
Hozzáöntünk 1 liter vizet, letakarjuk és állni hagyjuk 24 óra hosszat.
Minden nap leszűrjük, a kristályokat lemossuk, 3 kávéskanál cukrot és 1 liter vizet adunk hozzá.
Hetente kell cserélni a mazsolát.
A leöntött víz gyógyszer! Fogyasztása után fél óráig semmit ne igyunk.
Cukor-mazsola nélkül a kristályok éhen pusztulnak.
A kezelés 5-8 hónapig tart.
Fogyaszd egészséggel :)